Hokejová tragédie

07.09.2011 15:46

Spadlo letadlo s hokejisty Jaroslavle. Možná zahynuli i Marek, Rachůnek a Vašíček

Letecká tragédie se stala v Rusku, kde se zřítil stroj s hokejovým týmem Lokomotiv Jaroslavl. Na palubě zřejmě byli i tři čeští hráči Karel Rachůnek, Josef Vašíček a Jan Marek. Letadlo mířilo do běloruského Minsku k úvodnímu duelu nové sezóny Kontinentální hokejové ligy, která startuje právě dnes.


Letadlo Jak-42 se zřítilo během vzletu už ve výšce 500 metrů nedaleko Jaroslavle, následně začalo hořet. Část trupu letadla měla skončit v přilehlé řece, na místě zasahují hasiči a záchranáři.

Na palubě mělo být 37 lidí i s posádkou, z nich podle původní informace 36 zemřelo. Další údaje ruských leteckých úřadů přinesly jiná čísla. Přežít měli s těžkými zraněními tři pasažéři.

V klubu Lokomotiv působí i tři čeští hokejisté. Josef Vašíček hrál v jeho dresu už několik let, dvaatřicetiletý obránce Karel Rachůnek se do týmu vrátil před loňskou sezónou. O rok mladší útočník Jan Marek přestoupil do Jaroslavle teprve před několika týdny.  

Podle ruské agentury ITAR-TASS byli na palubě letadla i všichni legionáři. Kromě českých hráčů působí v kádru i Slováci Demitra, švédský brankář Liv a řada ruských reprezentantů.

Prezident KHL Alexandr Medveděv už reagoval na tragickou zprávu tím, že úvodní zápasy nového ročníku soutěže začnou minutou ticha. Možná se odloží i nějaké zápasy. 

Město Jaroslavl vzdálené 170 km od MoskvyMěsto Jaroslavl vzdálené 170 km od Moskvyfoto: Ondřej Lazar Krynek, Mapy.cz  V klubu Lokomotiv působí i tři čeští hokejisté. Josef Vašíček hrál v jeho dresu už několik let,